She Can Blog

She Can Blog Logo
14 manieren voor meer webverkeer in 2020

14 manieren om meer bezoekers naar je website te trekken

Wil jij meer bezoekers op je website ontvangen?

Lukt het maar niet om meer bezoekers richting je website te trekken? Niet getreurd en gooi de handdoek nog niet in de ring. Bijna iedere blogger heeft dit in het begin gehad. Waaronder ikzelf! Daarom geef ik je in deze post de 14 beste tactieken mee, die je zullen helpen om meer traffic naar je website te trekken.  

Met de juiste tactieken kan iedereen meer webverkeer aantrekken. Dus jij ook!

Je moet alleen even weten HOE je dit kunt doen. En dat hoe, leg ik je hier uit.  

Disclaimer: Deze post bevat affiliatelinks. Dit betekent dat ik een kleine commissie kan verdienen wanneer jij een aankoop doet aan de hand van één van de links op mijn blog. Geen zorgen, hier betaal jij niks extra’s voor. Dus win-win voor iedereen! 🙂 Ik link alleen naar producten waar ik 100% achter sta en geloof dat jij er ook echt iets aan hebt. Dank je wel! 

Photo by Anete Lūsiņa on Unsplash

Trek meer traffic naar je website met deze 14 slimme tips

De 14 tips die ik in deze post beschrijf, heb ik allemaal zelf uitgeprobeerd en ze hebben stuk voor stuk bijgedragen aan de toename van mijn webverkeer, op deze website en op mijn 1e blog: inhalethegoodshit.com.

Mijn 1e site bestaat inmiddels zo’n anderhalfjaar en het opzetten ervan is niet zonder slag of stoot gegaan. Alleen, met de juiste kennis had dit proces een stuk sneller kunnen verlopen. En via deze website – She Can Blog – wil ik jou nu precies deze kennis meegeven, die ik zelf graag in het begin had gehad. En hopelijk zal jouw blog dan een stuk sneller groeien dan die van mij!

Wat heb je nodig?

Is bloggen je passie?

Beschik je over een flinke (een hele flinke) portie geduld?

Ben je goed in het schrijven van leuke teksten?

Dan heb je de belangrijkste kwaliteiten al in huis! Voeg daar nog wat basiskennis van marketing en promotie aan toe en je bent klaar om een succesvol blog te runnen!

Een groter bereik = meer bezoekers op je website

Om meer bezoekers naar je website te trekken, moet je het bereik van je blog uitbreiden en je focus op je potentiële website bezoekers gaan leggen. Dit kun je op verschillende manieren doen. De manieren die voor mij het beste werken leg ik hieronder aan je uit.

Maak hier gebruik van, doe inspiratie op en kijk voor jezelf welke punten je het meest aanspreken. 

Succes! 

Hoe vergroot je het bereik van je blog?

1. Zoekmachine optimalisatie

SEO is een bekende afkorting onder bloggers. Mocht je er nog niet bekend mee zijn, volgt hier een korte uitleg: SEO staat voor Search Engine Optimization, vertaald: zoekmachine optimalisatie. Dat houdt in: het aantrekkelijk en goed vindbaar maken van je content, zodat de zoekmachines je content hoog in de zoekresultaten plaatsen. 

Zoekwoordonderzoek

Het optimaliseren van je site voor de zoekmachines kun je onder andere doen door het gebruik van zoekwoorden/zinnen. Door deze zoekwoorden/zinnen meerdere keren te gebruiken in je content, begrijpen zoekmachines dat jouw content over dit onderwerp gaat. Wanneer er dan een zoekopdracht wordt gedaan met jouw zoekwoord, verschijnt jouw post in de zoekresultaten.

Wist je dat…?

Google per seconde zo’n 40.000!! zoekopdrachten verwerkt? Dat zijn 3.500.000.000 Google zoektermen per dag. En per dag komen er wereldwijd meer dan 4.000.000 nieuwe blogposts bij. Dus zelfs al is je blog nog zo goed, zo goed als die van jou, zo zijn er nog veel meer. Aan de ene kant moet je daarom content schrijven die in de smaak valt bij je toekomstige lezers en aan de andere kant, moet je content dus ook in de smaak vallen bij de zoekmachines. 

Hoe schrijf je een blog die zoekmachine optimalisatie-vriendelijk is?

Om een blog te schrijven die zoekmachine optimalisatie-vriendelijk is, is het belangrijk om eerst goed zoekwoordenonderzoek te doen naar Google zoektermen. Het is heel lang de trend geweest om dat voornamelijk te doen met behulp van keyword-tools waarmee je dan zoekt naar geschikte Google zoektermen op basis van o.a. het aantal keren per maand dat er een zoekopdracht wordt ingevoerd in de zoekmachines (zoekvolume), de kosten per click en de hoeveelheid aan concurrentie.

Long-tail zoekwoorden

Het was dan het beste om te zoeken naar de zogeheten long-tail zoekwoorden (zoekwoorden die uit meerdere woorden bestaan), omdat daar minder vaak op gezocht wordt en de concurrentie dus kleiner is… of was eigenlijk.

Tegenwoordig, zijn ook de long-tail keywords vrijwel allemaal uitgemolken en ze leveren daardoor vaak niet meer het gewenste resultaat op. Het gebruik van zoekwoorden is nog steeds onzettend belangrijk, maar het is zeker niet de enige rankingfactor die meespeelt. Mijn advies: doe nog steeds grondig zoekwoordonderzoek voor je posts, want dit levert – zeker op de langere termijn – nog steeds resultaat op, maar vergeet ook de andere SEO-factoren niet!

De algoritmes van de zoekmachines worden steeds slimmer

Zelf ben ik zoooooveeel tijd kwijt geweest aan zoekwoordonderzoek. En ik vroeg me af of er andere snellere manieren zijn die beter werken anno 2020. Het mooie is dat de zoekmachines steeds slimmer afgesteld worden. Voorheen konden zoekmachines de kwaliteit van content niet nog niet goed inhoudelijk beoordelen en werd een post voornamelijk beoordeeld op de aanwezigheid van deze Google zoektermen.

Tegenwoordig kunnen de zoekmachines content steeds beter op kwaliteit beoordelen. En dat betekent dat als je je content hoog in Google Pagerank wil verhogen, je jezelf allereerst moet focussen op het schrijven van waardevolle content. Het te pas en te onpas vullen van je content met zoekwoorden is er niet meer bij. Het verpest je content en omdat de nieuwe algoritmes dat nu nauwgezet in de gaten houden, kan het dus ook je Google Pagerank verpesten.

Wil je meer leren over zoekmachine optimalisatie en zoekwoordonderzoek? Lees dan mijn Zoekmachine Optimalisatie Beginnersgids

2. Schrijf waardevolle content

Maar wanneer is je content waardevol?

Je content is waardevol wanneer je lezers er iets aan hebben, wanneer je een probleem voor ze oplost, vragen voor ze beantwoordt en wanneer je het onderzoek voor anderen doet, zodat ze dit zelf niet meer hoeven te doen. .

Om uit te zoeken welke vragen je toekomstige lezers hebben over het onderwerp waar je over schrijft, kun je gebruik maken van Google autosuggestie. Welke vragen denk je dat ze zullen stellen om bij jouw content uit te komen?

Gebruik deze vraag als hoofdonderwerp van je tekst en beantwoord deze vraag. Dan hebben je lezers daadwerkelijk iets aan je blog en dat ziet Google als waardevolle content. Zo trek je vanzelf meer traffic naar je website! Hou daarom trends in de gaten. Zoek uit welke vragen er nog meer spelen bij je doelgroep en stem daar je content op af. 

Moeite met het zelf schrijven van waardevolle, rake content? Liesbeth van Pakt Content is een topper in het vak die je hierbij kan helpen!

Waarom gedetailleerde, lange posts beter zijn voor je ranking in de zoekresultaten

Wanneer je lange, gedetailleerde blog-posts publiceert, heb je meer kans om te ranken voor meer long-tail zoekwoorden. Lange posts vallen ook veel meer op. Zoek hier gericht naar tijdens je zoekwoordonderzoek.

Ik sta bijvoorbeeld in contact met veel bloggers via Tailwind. Tailwind is een online community waar je binnen Tribes elkaars content kunt supporten. Hier ga ik later in deze post verder op in. Maar wat me daar zo opvalt is dat zo ontzettend veel blogs die daar gepost worden zo kort van stof zijn. De titel schept grootste verwachtingen, maar die verwachtingen worden dan in de post zelf nauwelijks waargemaakt.

Photo by JESHOOTS.COM on Unsplash

Doe moeite voor je lezers

Misschien ontvang je op een dergelijke posts wel kliks, maar dat zullen geen waardevolle kliks zijn, want je lezers blijven hierdoor niet hangen. Het is niet interessant genoeg.

Dus:

 • Doe onderzoek
 • Steek tijd en moeite in je posts
 • Schrijf liever 1 post die als gids gebruikt kan worden door je lezers, dan 10 kortere posts waar geen diepgang in zit.

Ik weet dat het enorm veel tijd kost, al dat onderzoeken. Maar je waagt je aan het schrijversvak en een thriller van 5 pagina’s verkoopt ook niet. Doe moeite voor je lezers, neem ze serieus, neem je werk als blogger serieus. Dan word je inzet uiteindelijk ook echt beloond. Als je dit doet nemen je lezers je serieuzer en Google ook! 

Met lang en gedetailleerd doel ik trouwens op minstens 700 woorden per post. Maar wil je echt opvallen, probeer dan blogs te schrijven van minimaal 2500-3000 woorden.

Hoe kun je je content aanpassen op de user intent?

Google kijkt naar de intentie van de gebruiker, de user intent. De user intent wordt ingedeeld in drie categorieën: 

 • Informatie
 • Transactie
 • Navigatie 

Bepaal eerst wat de user intent is:

 • Zoekt de gebruiker naar informatie?
 • Wil de gebruiker genavigeerd worden naar een specifieke website?
 • Of wil de gebruiker een transactie maken?

Dus als je eenmaal weet wat de intentie van de gebruiker is, kun je hier ook je zoekwoorden/zinnen op afstemmen. Zo kun je de relevantie van je posts verhogen en hoger ranken in de zoekmachines.

3. Optimaliseer alvast voor Google Voice en Featured Snippets

Waarom je je content alvast moet optimaliseren voor Google Voice

De helft van de zoekopdrachten die worden ingegeven zullen binnenkort spraakgestuurd zijn. Google zal dus content zoeken die zo duidelijk mogelijk antwoordt op de vragen die via Voice-search gesteld worden. Wanneer je een zoekterm opgeeft in Google, zie je bovenaan de featured snippets staan.

Dit zijn zoekresultaten die getoond worden bovenaan op de 1e pagina. Het antwoord wordt al weergegeven zonder dat de zoeker erop hoeft te klikken. Je kent ze vast wel, ze zijn ontzettend handig!

En een groot deel van de antwoorden die Google geeft op de vragen die met Voice-search gesteld worden, komen weer uit deze featured snippets die Google uitgekozen heeft.

Als je wil dat jouw content ook in aanmerking komt om te verschijnen als resultaat op een spraakgestuurde zoekopdracht, moet je ervoor zorgen dat je content hierop aangepast is.

Hoe kom je in aanmerking voor een featured snippet?

Maak je content rondom vragen en antwoorden. Stel vragen in headers in je content en formuleer in de paragraaf die erop volgt helder en kort (tussen de 40 en 60 woorden) het antwoord.  Zorg ervoor dat zowel de vraag als het antwoord goed geformuleerd zijn. En zorg ook dat de laadsnelheid van je pagina optimaal is. Google biedt het liefst antwoorden aan van pagina’s die snel laden. Hier leg ik meer over uit in mijn Zoekoptimalisatie Beginnersgids!

4. Maak gebruik van SEO Ranking Tools

Met SEO-tools kun je de prestaties van de SEO van je blog verbeteren. Er zijn een aantal tools die je hierbij kunnen helpen. Eén daarvan is de Yoast plugin. Deze gebruik ik zelf ook. Het is echt een aanrader en het is gratis.

Deze plugin laat je precies zien waar je de SEO van je posts verder kunt verbeteren, zodat je zeker weet dat je blogs zoekmachine optimalisatie-vriendelijk zijn.

Lees ook: De 10 beste SEO Ranking Tools voor bloggers

5. Overige tactieken voor een betere ranking in de zoekresultaten

Organisch bovenaan in de zoekresultaten verschijnen is erg lastig tegenwoordig. Vooral als je alleen tekstuele content aanbiedt. Google kijkt tegenwoordig namelijk naar de algehele gebruikerservaring. Die moet zo optimaal mogelijk zijn voor de gebruiker.

Om hoger te ranken en zo meer bezoekers naar je website te trekken, moet je dus gebruik maken van verschillende vormen van multimedia, zoals video’s en afbeeldingen. Vooral video’s doen het in 2021 erg goed!

Kwalitatieve en gedetailleerde content is key anno 2020

Wanneer andere gebruikers zien dat jij de expert bent, worden je posts gedeeld en dat levert je backlinks op. En backlinks zorgen ervoor dat Google jouw website serieuzer neemt. Want als anderen je posts delen, betekent dat dat de gebruikers jouw content waarderen.

Ga niet aan het zogeheten ‘linkbuilding’ doen, het geforceerd verzamelen van backlinks. Google wordt elke dag beter in het onderscheiden van waardevol/niet waardevol, echt/geforceerd, dat geldt dus ook voor backlinks die niet waardevol zijn.

Extra SEO-tip: Zorg er verder voor dat je zoekwoord/zin voorkomt in de URL van je blog-pagina, in de headlines en in de meta-beschrijving. De meta-beschrijving is een tekst die je lezers een idee geeft van de content die op deze pagina te vinden is. Dit is de tekst die te zien is in de zoekresultaten.

6. Optimaliseer afbeeldingen

Waarom is het optimaliseren van afbeeldingen goed voor je SEO?

Het optimaliseren van je afbeeldingen is van belang voor je SEO, omdat het wel of niet optimaliseren het verschil kan maken tussen een langzamere of snellere laadtijd. Ook kun je de zoekmachines extra context meegeven door een tekstuele beschrijving toe te voegen aan de Alt-tag van je afbeelding. Deze beschrijving, die je aan je afbeelding hangt, wordt ook door de zoekmachines gelezen en op deze manier kunnen ook je afbeeldingen bijdragen aan een betere SEO. 

Hoe optimaliseer je afbeeldingen voor SEO?

Gebruik duidelijke afbeeldingen van hoge kwaliteit die relevant zijn bij je content. Afbeeldingen hebben een groot aandeel in de gebruikerservaring en daarom wil je dat je afbeeldingen er perfect uitzien. Wanneer je afbeeldingen er niet goed uitzien, kan dit onprofessioneel en minder betrouwbaar overkomen, waardoor je website bezoekers afhaken. Dit is zonde! 

Wanneer je de afbeeldingen gevonden hebt, geef je ze dus een beschrijving mee in de Alt-tags. Je kunt hier je zoekwoorden in zetten, zodat de zoekmachines een idee krijgen van wat er op de afbeelding te zien is. Geef de zoekwoorden ook mee als naam voor het bestand zelf. De zoekmachines ‘crawlen’ je website en die crawlers zien alleen de tekst achter de afbeelding. Jij bepaalt dus wat je wil dat zij zien.

Verander het formaat van je afbeeldingen

Om ervoor te zorgen dat je webpagina’s snel laden, is het aan te raden om het formaat van je afbeeldingen te veranderen. Pas het formaat van de afbeelding aan naar de daadwerkelijke grootte zoals deze weergegeven wordt op je site en zorg ervoor dat je je afbeeldingen comprimeert. ShortPixel en Smush zijn hele handige plugins die dit voor je doet, zonder in te leveren op de kwaliteit van je afbeeldingen!

Weet je niet welk effect je afbeeldingen hebben op je laadtijd, controleer dit dan met Google Pagespeed Insights

Hoe dan ook, stop wat energie in het optimaliseren van je afbeeldingen. Het kost je niet al te veel tijd, maar je krijgt er wel veel voor terug. Google geeft je hiermee een simpele mogelijkheid mee om nog beter te ranken, dus maak er gebruik van. Als je het jezelf aanleert om je afbeeldingen direct te optimaliseren, krijg je er handigheid in en kost het je amper extra tijd.

Let wel op de auteursrechten van de afbeeldingen die je gebruikt. Je kunt het beste gebruik maken van stockfoto’s van sites die hiervoor bedoeld zijn en die vrij zijn van auteursrechten.

Lees ook: De 6 beste website voor gestylede stockfoto’s

Er zijn super veel mooi gestylede gratis foto’s verkrijgbaar die je voor je blogs, Pinterest en Instagram mag gebruiken, zoals bijvoorbeeld bij Pixistock en Ivorymix. Je mag dan de auteur niet veranderen en vaak wordt verzocht om de maker wel te noemen. Helemaal prima, toch!

Lees ook: De 6 beste websites voor gratis en betaalde stockfoto’s voor bloggers!

Photo by Campaign Creators on Unsplash

7. Ga Pinnen op Pinterest!!

Eén van de beste dingen om te doen en te leren als blogger zijnde is hoe je Pinterest kunt inzetten voor je promotie! Dit is iets wat ik zelf enorm heb onderschat, omdat het hele platform mij niet zo aansprak, stom, stom, stom!

Pinterest is eigenlijk één grote visuele zoekmachine, een zoekmachine die zoekt op afbeeldingen en hier kun jij je content aan koppelen.

Pinterest wordt voornamelijk gebruikt om ideeën en inspiratie op te doen. Dus als jij oplossingen voor bepaalde problemen aandraagt, of suggesties hebt, is dit het platform die je bovenaan je social media lijstje moet hebben staan.

Om succesvol te zijn op Pinterest, heb je Pinterest-vriendelijke afbeeldingen nodig. Wanneer je je afbeeldingen hierop aanpast, heb je meer kans om gerepinned te worden door andere Pinterest-gebruikers.

Zorg voor Pin-bare afbeeldingen

Het maken van afbeeldingen voor Pinterest is super makkelijk met behulp van de designtool Canva. Je kunt in Canva zoeken naar het format voor Pinterest-afbeeldingen en dan heb je de keuze uit talloze templates die je naar smaak kunt aanpassen of je kunt er zelf één helemaal designen.

Er is een premium betaalde variant van Canva, maar ik moet zeggen dat je met de gratis versie al een heel eind kunt komen.

Andere tips voor het maken van een Pinterest-waardige afbeelding

 • Op de afbeelding moet tenminste de URL van je blog + je logo te zien zijn en de titel van je post.
 • Gebruik pakkende titels die mensen zullen roepen je pin aan te klikken en naar je website te navigeren voor meer informatie. Denk aan: Hoe ik €… per maand verdien met… Hoe kun / moet / doe je… (aantal) tips om … De (aantal) beste manieren om …
 • Gebruik duidelijke fonts en combineer er een aantal. Je kunt op Pinterest ook mooie combinaties vinden voor fonts om te gebruiken voor je Pins.

Lees voor Pinterest tips ook mijn volgende blogposts even:

8. Maak gebruik van Tailwind Tribes

Update 01-11-2020: I.v.m. veranderingen aan het algoritme van Pinterest maak ik momenteel geen gebruik meer van Tailwind Tribes en raad ik het voorlopig ook niet aan. Ik vind Tailwind nog steeds een top-programma, maar het is me op dit moment nog niet duidelijk genoeg of Tailwind vandaag de dag nog net zoveel succes oplevert als voorheen. Lees mijn post over de veranderingen op Pinterest voor meer informatie en updates!

Nog zo’n tip die ik graag maanden geleden had gehad! Tailwind Tribes is echt geweldig. Je kunt hier lid worden van Tribes die passen binnen je niche. En binnen die Tribe kun je connecten met andere bloggers en deel je elkaars pins op Pinterest. Er is een gratis versie, die je alvast kunt uitproberen om te kijken of het bij jou en je niche past.

Ik blog zelf ook in het Engels en voor Engelse bloggers is er voor iedere niche een massa aan Tribes te vinden waar je lid van kunt worden, maar voor Nederlandse bloggers is het aanbod een stuk kleiner. Probeer het daarom uit, wie weet kun jij hier wel voldoende Tribes vinden om je content vaker te laten delen.

Waarvoor het zeker handig is, is voor de Pinterest scheduler. Hier kun je je pins alvast vooruit plannen en in een smart loop zetten, zodat je dit niet steeds handmatig hoeft bij te houden en je content zo continu gedeeld wordt het hele jaar door.

9. Neem deel aan Facebook Share Threads en Pinterest Groepsborden

Je kunt op Facebook zoeken naar groepen voor bloggers (binnen je niche). Hier kun je connecten met andere bloggers en vragen stellen, maar wat je hier voornamelijk doet is het delen van elkaars blogs. Dit zijn goede bronnen als je je online netwerk wil uitbreiden.

De groepen op Facebook kun je vinden door in de zoekbalk te zoeken naar bijvoorbeeld bloggers + je niche en dan te zoeken op groepen. Je kunt jezelf dan aanmelden voor de groepen die je aanspreken.  

Update 01-11-2020: Momenteel maak ik ook geen gebruik meer van Pinterest groepsborden. Omdat het nieuwe algoritme van Pinterest nog volop in ontwikkeling is, laat ik dit stukje hier voor de zekerheid nog even staan.

Op Pinterest kun je de groepsborden zoeken door bovenaan in de zoekbalk het onderwerp in te voeren waar jouw blogposts over gaan. Kies dan aan de rechterzijde van de zoekbalk voor ‘Boards’ en druk op ‘Enter’. In de zoekresultaten verschijnen nu alle borden met betrekking tot dit onderwerp. De meeste borden zijn individuele borden, maar als je goed zoekt, kun je ook de groepsborden vinden.

Een groepsbord herken je aan een cirkel op het bord, met daarin de profielfoto’s van de gebruikers die mee pinnen op dit bord. Wanneer je het bord aanklikt staat er ofwel aangegeven dat je een verzoek kunt indienen om lid te worden of de beheerder heeft in de tekst bovenaan beschreven wat je moet doen om jezelf aan te melden. Lees het dus eerst even goed door en meld je dan aan volgens de instructies. Groepsborden hebben vaak veel volgers, dus veel extra kansen voor jouw pins om gezien te worden!

10. Bouw een mailinglijst op en stuur e-mails naar je leden

Iedere blogger die zichzelf serieus neemt, MOET een mailinglijst opbouwen. Een mailinglijst is een lijst waarop mensen zich inschrijven om jouw nieuwsbrief en aanbiedingen te ontvangen. E-mail lijkt misschien niet zo hot meer, maar als blogger zijnde is een mailinglijst een goudmijn als het aankomt op het aantrekken van meer website bezoekers! 

Je mailinglijst is enorm waardevol, omdat de mensen die zich hiervoor inschrijven, écht interesse hebben in jouw content. Zonder deze optie komen geïnteresseerde lezers per toeval misschien één keer op je site uit, maar zonder de nieuwsbrief is er een grote kans dat ze de weg naar je blog nooit meer terugvinden.

Zelf maak ik gebruik van Mailerlite. De gratis-versie heeft genoeg mogelijkheden voor de beginnende blogger en is gratis tot 1.000 subscribers. Als je blog  groeit, kun je tegen die tijd upgraden.

Om je lezers te verleiden zich in te schrijven voor je nieuwsbrief kun je daar iets tegenoverstellen, zoals een checklist die ze gratis ontvangen, een template of een printable die van toepassing is op je blog.

Stuur nieuwe leden automatisch een welkomstmail waarin je uitlegt wat ze van je mogen verwachten, een bedankje en links naar oudere interessante posts.

11. Maak contact met andere bloggers en met je lezers

Maak zoals eerder vermeld dus contact met andere bloggers via Facebook Groepen, Pinterest Groepsborden en Tailwind. Maar ga ook op zoek naar andere blogs binnen je niche, met name blogs die al een groot lezerspubliek hebben. Laat waardevolle comments achter bij hun posts, zodat je opvalt bij de blogger zelf en haar lezers.

Je mag bij je comment meestal ook je website achterlaten, waardoor de blogger en haar lezers misschien ook een kijkje komen nemen op jouw site.

Spam verder niet door je website link in de comment zelf achter te laten of door reclame te maken voor je website, hier zitten de blogger en haar lezers niet op te wachten en dan heeft het een averechts effect.

Photo by www Hey Beauti com on Unsplash

Wanneer ik dit zie edit ik de link uit de comment of ik verwijder de betreffende comment helemaal! Zo’n comment is dan niet oprecht, omdat diegene er alleen op uit is om via jouw site zo een backlink binnen te halen. Dus niet doen bij anderen en je hoeft ze ook niet te accepteren.

Zorg ook voor een goede relatie met je lezers en reageer dus altijd op de comments die ze achterlaten onder je posts. 

Vergeet ook de contactpagina niet! Maak het opstellen van deze pagina een prioriteit. Zo zorg je ervoor dat je bereikbaar en toegankelijk bent voor iedereen die met je in contact wil komen.

12. Maak het makkelijk om je content te delen

Wanneer je posts vaker gedeeld worden, heb je ook meer kans op meer traffic naar je website. Maar hoe zorg je ervoor dat anderen je posts delen?

Maak het je lezers makkelijk om je content te delen via sociale netwerken. Dus plaats social share knoppen op je blog. Je kunt hier een plugin voor gebruiken. Ik gebruik hier de plugin Sassy Social Share voor.

Gebruik niet te veel share knoppen, maar alleen die voor de sociale media waar je lezers het actiefst zijn. Zo voorkom je dat je website er rommelig uit gaat zien.

Tip: Pas het design van de knoppen aan op het design van je website.

13. Creëer een systeem voor het promoten van je blog

Met alle verschillende kanalen om je posts te delen is het moeilijk om bij te houden waar je je nieuwe blogposts al gepromoot hebt. Daarom heb ik een gratis checklist voor je gemaakt die je hiervoor kunt gebruiken, zodat je zeker weet dat je je blog optimaal hebt gepromoot en kunt rekenen op een explosieve groei in het aantal website bezoekers! Download ‘m hier!

14. Plaats advertenties

Het is zeker niet onverstandig om er een spaarpotje op na te houden om te adverteren. Je hoeft hier echt geen honderden of zelfs tientallen euro’s per maand aan uit te geven, maar met een klein bedrag kun je al heel wat extra – en vooral ook gericht – blogverkeer aantrekken. Kijk ook hier weer welk kanaal het beste voor je werkt.

Voor mij werkt Google Ads echt veeeel minder dan Pinterest-advertenties (en het is nog goedkoper ook). Los daarvan vind ik Google Ads vrij ingewikkeld, je bent veel tijd kwijt aan het bijstellen van je advertenties en uiteindelijk dus ook vrij veel geld.

Doe dit in het begin niet, hou het zo simpel mogelijk voor jezelf. En tegen de tijd dat je serieuzer zou willen adverteren, raad ik je aan om hier een korte cursus voor te volgen of een professional in te huren.

Conclusie

Het kost tijd, maar met hard werken, doorzettingsvermogen en een passie voor bloggen, lukt het jou ook om meer bezoekers naar je website te trekken en je Google Pagerank te verhogen!

Neem deze tips ter harte en ik hoor graag of je wat aan mijn tips gehad hebt. Deel je comments hieronder of stuur een mailtje naar [email protected] als je vragen hebt.

Succes! 

X Angie

 •  
  47
  Shares
 • 47
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

5 reacties op “14 manieren om meer bezoekers naar je website te trekken”

 1. Hele goede tips voor beginnende bloggers, hobby bloggers of ervaren bloggers die hun bezoekers en resultaten naar een hoger niveau willen tillen. Handig!

 2. Wat een handige blog met goede tips! Ik wist nog niet dat er inmiddels ook shareborden op Pinterest zijn, wat cool zeg!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.