She Can Blog

She Can Blog Logo
15 stijlvolle en elegante wordpress-themas voor bloggers (1)

15 Stijlvolle en elegante WordPress-thema’s voor bloggers

Wat je moet weten voordat je een WordPress-thema aanschaft

Als het goed is ben je een blog gestart! Gefeliciteerd!

Heb je nog geen blog? Lees dan eerst dit stappenplan voor het starten van een blog.

Je hebt je domeinnaam, je hebt een goede hostingprovider, WordPress is geïnstalleerd en nu kom je voor de volgende keuze te staan: een WordPress-thema. Ofwel, het thema van je website. Maar welke moet je kiezen? Ga je voor een gratis of premium thema? En waar vind je deze WordPress-thema’s eigenlijk? Ik leg je in deze post uit waarom ik uiteindelijk voor een premium-thema heb gekozen en waarom ik dit eigenlijk al veel eerder had moeten doen en in dit artikel vind je een overzicht met de mooiste elegante WordPress-thema’s die ik ken. Lees verder en kijk welk thema jouw favoriet is!

Disclaimer: Deze post bevat affiliatelinks. Dit betekent dat ik een kleine commissie kan verdienen wanneer jij een aankoop doet aan de hand van één van de links op mijn blog. Geen zorgen, hier betaal jij niks extra’s voor. Dus win-win voor iedereen! 🙂 Ik link alleen naar producten waar ik 100% achter sta en geloof dat jij er ook echt iets aan hebt. Dank je wel! 

Waarom je voor een premium-thema zou kiezen terwijl er zoveel gratis thema’s op de markt zijn

Er niks mis met een gratis WordPress-thema wanneer je puur voor de lol blogt. Ben je daarentegen van plan om een serieus blog te neerzetten en er een business van te maken, is een premium WordPress-thema zeker geen overbodige luxe om in te investeren. Sterker nog, in dat geval haal je de investering er uiteindelijk ook makkelijk weer uit. Gratis WordPress-thema’s worden bijvoorbeeld niet regelmatig geupdate waardoor je al snel een verouderde site hebt, die achterloopt op de nieuwste ontwikkelingen.

Hoe lang blijf jij meestal hangen op een website die er slordig en gedateerd uitziet?

Ik klik dan in ieder geval meestal vrij snel weg. Wie weet is de kwaliteit van de content top; het oog wil ook wat en het wekt niet echt vertrouwen op. Het design van je blog speelt echt zo’n belangrijke rol in het behalen van succes. Mensen zijn nu eenmaal visueel ingesteld en het design is samen met de snelheid van je blog het eerste stukje gebruikerservaring waardoor de bezoeker nieuwsgierig wordt naar meer of de benen neemt. 

Een premium-thema geeft je website gewoon die extra jus die je nodig hebt om er tussenuit te springen. Andere voordelen van een premium-thema zijn:

 • Bij een gratis thema krijg je geen hulp bij de installatie en ook geen support achteraf
 • Gratis thema’s hebben vaker beveiligingsproblemen
 • Vaak moet je bij een gratis thema nog veel extra plugins installeren. En plugins kunnen je blog aanzienlijk vertragen
 • Premium-thema’s hebben meer features, waardoor je minder zelf hoeft te installeren, coderen en uit te zoeken → Meer professionele mogelijkheden voor je blog-business!
 • Premium-thema’s betalen zichzelf dubbel en dwars terug in tijd die je niet hoeft te besteden aan het instellen van je website
 • Premium-thema’s worden geupdate
 • Gratis WordPress-thema’s worden door iedereen gedownload. Dat maakt de layout van je website op z’n zachtst gezegd bepaald niet uniek. 
 • Premium-thema’s worden veel minder gedownload en vaak heb je ook nog eens veel meer opties om je thema te customizen.
 • Met een premium-thema kun je veel beter opvallen in de massa. Er komen dagelijks zo uit m’n hoofd meer dan 4 miljoen blog posts bij – je MOET dus zorgen dat jouw blog uniek is in z’n soort. 

Waarom ik ben overgestapt op een premium WordPress-thema

Ik heb heel lang gebruik gemaakt van een gratis WordPress-thema. So far, so good… ik heb er eigenlijk nooit problemen mee gehad. Maar toen het bloggen wat serieuzer werd, kwam ik erachter dat ik veel dingen niet kon aanpassen. Of niet precies naar mijn smaak.

Zo switchte ik van gratis thema naar gratis thema, maar bij ieder gratis thema stuitte ik weer op een ander puntje wat ik niet kon customizen zoals ik wilde. En na heel veel uitproberen, ploeteren en aanrommelen met de code van mijn website, dacht ik: f… dit, dan maar betalen 😉

Ik ben uiteindelijk voor het Responsive Blogily thema gegaan. Een thema waar ik nog steeds super blij mee ben. Alleen nu ik deze post schrijf, zie ik andere thema’s waar mijn bloggers-hart ook best een stukje sneller van gaat kloppen. Maar ja, het gras is altijd groener aan de overkant, hè. 😉

Jij hebt in ieder geval nog geen keuze gemaakt, dus hopelijk kan ik je erbij helpen om de juiste keuze te maken voor jouw blog!

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een WordPress-thema?

Voordat je tot aankoop overgaat is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij premium WordPress-thema’s. Hou deze punten bij de hand, zodat je zeker weet dat je je geld investeert in een WordPress-thema dat kwalitatief in orde is en je later niet met een trage of slecht gecodeerde website zit. 

Tip: bekijk de Demo-site voor je een thema koopt. Je kunt dan alvast kijken of alle functionaliteiten waar je naar op zoek bent aanwezig zijn en zien hoe je website er in dit thema uit komt te zien. 

Let op de volgende punten bij het kiezen van een premium WordPress-thema:

 • Wat voor type website ga je creëren? Voor een beauty of lifestyle blog ben je op zoek naar andere features dan voor een webshop of voor een blog met kookrecepten. 
 • Welke ingebouwde features zitten er in dit thema? Dit scheelt later het moeten bij-installeren van allerlei plugins. 
 • Is er een goede customer support en is er goede documentatie voor dit thema? 
 • Is het thema een responsive design; ofwel, is het mobiel/tablet-vriendelijk? Past het thema zich aan, zodat het goed bekeken kan worden op alle apparaten?
 • Kun je het thema volledig customizen? Ook al is het thema nog zo mooi, je wil het wel precies zo aan kunnen passen dat het jouw merk exact zo uitdraagt als je in gedachten hebt. Met een gratis thema, zul je als snel zien dat je tegen beperkingen aanloopt. Zoals; het niet kunnen uploaden van je logo, niet de kleuren kunnen gebruiken die bij je merk horen, de header niet aan kunnen passen of niet genoeg widgetruimte hebben in de sidebar. 
 • Runt dit thema op het Genesis Framework? Let hier goed op, want veel thema’s runnen op dit framework en het kost $59,95. Tel dit dan op bij de prijs van thema voor de totaalprijs van je thema. Zorg dat je achteraf niet voor financiële verrassingen komt te staan. 
 • De meeste thema’s zijn gemaakt voor self-hosted WordPress.org websites. Heb jij een andere CMS, bijvoorbeeld WordPress.com of Wix, dan kun je deze thema’s niet installeren op je website. Overstappen naar WordPress.org? Lees deze tutorial op Kinsta.com 

Extra tip: Wanneer je niet voor het Divi-thema kiest, raad ik je aan om ook direct de Elementor-plugin te installeren. Dit is een visuele websitebouwer en deze plugin maakt het vormgeven van je pagina’s en posts veel makkelijker. 

Dan nu: de beste, elegante WordPress-thema’s

Je weet nu waar je op moet letten bij de aanschaf van een premium WordPress-thema, dus tijd voor hetgeen waar je voor gekomen bent; de WordPress-thema’s zelf!! Ik heb de thema’s met de beste functionaliteit, design, customer support en documentatie voor je op een rij gezet.  

Nog een belangrijke laatste tip die ik wil meegeven voordat je overgaat tot de aanschaf van een thema; de foto’s die je ziet bij de thema’s zijn niet inbegrepen.

Foto’s moet je zelf toevoegen aan je website. Heb je geen foto’s? Maak dan gebruik van stockfoto’s. Klik hier om te lezen wat stockfoto’s precies zijn en waar je ze kunt downloaden. 

Superbthemes

Responsive Blogily Thema – Superbthemes

WordPress-thema Responsive Blogily

Laat ik gelijk van start gaan met mijn eigen Premium thema! Ik heb gekozen voor het Responsive Blogily Premium thema. De prijs voor dit thema is $29 (dit is op dit moment een actieprijs, normaal kost dit thema $ 35) voor 1 domein. Zoals het thema al zegt, gaat het om een responsive design. Verder is dit thema geoptimaliseerd voor SEO en voor deze prijs heb je recht op 1 maand Premium support. Wil je ook toegang tot toekomstige updates? Dan is er een Business abonnement voor $89 per jaar (actieprijs op dit moment is $67 per jaar). Je kunt dan ook gebruik maken van de customer support zo lang als het abonnement loopt. 

Features o.a.:

 • Custom header logo of tekst
 • Volledig geoptimaliseerd voor SEO
 • Widget Recent posts
 • Google Fonts
 • Copyright tekst wijzigen
 • Customizen van kleuren
 • Compatibel met Elementor
 • Theme support

Bluchic

Bluchic is het summum van de websites voor premium WordPress-thema’s als je op zoek bent naar een stijlvol, vrouwelijk, elegant WordPress-thema. Je vindt hier een hele selectie aan thema’s gericht op de vrouwelijke ondernemer. Jammer genoeg kende ik Bluchic nog niet toen ik mijn thema kocht, maar anders had ik het wel geweten! De thema’s op deze website zijn ontworpen door een creatief duo, Kathie en Andrew! Zij zorgt voor het design en hij voor de code, een briljante combi, zo blijkt. Alle thema’s van Bluchic hebben een demo-versie die je kunt bekijken en de prijzen variëren tussen de $79 en $347. Het zijn niet de goedkoopste thema’s maar je krijgt er wel veel voor terug!

Features:

 • Alle thema’s zijn SEO-vriendelijk
 • Alle thema’s hebben een responsive design
 • Je kunt de lettertypen, kleuren en het logo van je merk toevoegen zodat het echt jouw site wordt
 • Toekomstige updates zijn inclusief
 • Toegang tot het helpcenter en tot tutorials van Bluchic
 • Geen ervaring nodig met coderen
 • Je kunt Bluchic inhuren om het thema voor je te laten installeren
 • Ze verkopen ook landingspagina’s

Bluchic – ChicServe Theme

 • Thema speciaal ontworpen voor vrouwelijke ondernemers die een service-gerichte business runnen en persoonlijke branding nodig hebben, zoals copywriters, social media managers, business coaches, virtual assistants
 • Stijlvol
 • Flexibel
 • Customizable
 • Ook verkrijgbaar als Divi-thema
 • Geen ervaring nodig met coderen
 • Werkt samen met Elementor Drag en drop editor plugin
 • Responsive design
 • WooCommerce integratie
 • SEO-vriendelijk

Bluchic – Chicboss theme – Nieuw thema augustus 2020!!

Bluchic - ChicBoss theme

Features o.a.:

 • Lifetime updates
 • Werkt ideaal met de Elementor plugin
 • Stap voor stap instructie
 • Video-tutorials 
 • Customer support
 • Brand Style Guide Canva Template
 • Inclusief 10 stockfoto’s van de demo-site
 • SEO-vriendelijk
 • Responsive design
 • Gereed voor WooCommerce
 • Formulier inschrijven nieuwsbrief
 • Aankondingsbar

Restored 316

Ook voor de thema’s op deze website geldt eigenlijk weer… had ik dit maar eerder geweten! Ik ben echt een groot fan van alle elegante, vrouwelijke thema’s van Lauren die nu zo trendy zijn en hier kun je wederom weer thema’s vinden die zo fijn zijn voor het oog; zacht, rustgevend, lief, fris, licht zijn de woorden waarmee je eigenlijk al deze thema’s wel kunt omschrijven.

De prijzen voor de thema’s variëren hier van $75 tot $99 en daar komt $59,95 bij voor het Genesis Framework dat je nodig hebt om de thema’s van Restored 316 op je website te installeren. Je kunt Genesis hier downloaden. In totaal gemiddeld wel wat duurder dus vergeleken bij Bluchic, dus je moet het ervoor over hebben.

Wat je krijgt bij je WordPress-thema: 

 • Alle toekomstige updates voor het thema dat je koopt en 6 maanden customer support.
 • Je kunt ook een jaarlijks abonnement nemen, waarmee je toegang krijgt tot alle thema’s van Restored 316. Dan heb je toegang tot de updates zo lang als je abonnement loopt en het hele jaar lang customer support.
 • De features verschillen per thema, maar globaal hebben ze allemaal een responsive design en kun je ze customizen naar je merk. Alle features staan duidelijk per thema vermeld op de website. 

Restored316 – Sprinkle Pro Thema

Features o.a.:

 • Prachtig, kleurrijk design
 • Uniek
 • Automatische plugin installatie
 • Instagram-pagina template
 • WooCommerce integratie
 • Responsive design
 • Uploaden van je logo
 • Geoptimaliseerd voor Gutenberg
 • Nieuwsbrief formulier
 • Aankondigingsbar
 • Customizen van kleuren
 • Gestyled voor ConvertKit
 • Excl. Genesis Framework

Restored316 – Beloved

Beloved Theme

Features o.a.: 

 • Lifetime thema-updates
 • 2 homepage design opties
 • 6 maanden customer support
 • Geoptimaliseerd voor Gutenberg
 • Sales-pagina template
 • Categorie index
 • Custom Instagram pagina template
 • Customize kleuren
 • Je kunt de stockfoto’s erbij kopen
 • Automatische plugin installatie
 • Excl. Genesis Framework

Elegant Themes

Elegant Themes – Divi

Het Divi-thema is niet alleen thema, het is een thema en een allround visuele websitebouwer in één. Divi vervangt de standaard WordPress-editor met een visuele drag-and-drop editor. Als je Elementor kent, kun je het daarmee vergelijken. Alleen dan met veel meer mogelijkheden. Divi is nu echt een rage onder bloggers, omdat de design-mogelijkheden letterlijk eindeloos zijn en je er een site mee kunt bouwen die 100% uniek is. Het vraagt wel iets meer kennis dan voor de kant-en-klare thema’s. 

Er zitten meer dan 800 pre-made websites layouts in Divi die je kunt gebruiken en customizen naar wens en je kunt er gratis copyright-vrije afbeeldingen downloaden die je mag gebruiken voor je blog! En als laatste voordeel, maar gezien de SEO-vereisten misschien wel de belangrijkste; het Divi-thema is heel snel! 

Creative Market

Creative Market is een – zoals de naam al doet vermoeden – online marktplaats waar je allerlei digitale producten kunt kopen die gemaakt zijn door creatieve bedrijven. Van templates, tot stockfoto’s, tot aan complete WordPress-thema’s. 

Er staan echt prachtige thema’s op Creative Market, maar hou er wel rekening mee dat ook kleine creators hier hun producten aanbieden. Dat betekent dat de producten hier niet allemaal per definitie goed zijn. Let daarom op het retourbeleid, op de populariteit van het product en koop geen product dat nog niet eerder is gekocht. De prijzen voor een thema variëren hier van $2 (ik raad het af, ga dan liever voor een gratis, veelgebruikt thema) tot $350.

Creative Market – Sasha Rose thema

Loading Preview…
Powered by Creative Market
 • Thema voor vrouwelijke bloggers
 • Werkt op het Genesis Framework
 • Incl. Snowflake Lettertype t.w.v. $ 20
 • Handleiding
 • Responsive design
 • Customizable header
 • Customize kleuren
 • Dropdown-menu
 • Read More-button
 • Social media icons
 • Wishlist 
 • Installatie door designer voor meerprijs

Creative Market – Ella

Loading Preview…
Powered by Creative Market
 • Vrouwelijke WordPress thema
 • Minimalistisch, maar kleurrijk design
 • Kleuren zijn aan te passen naar je smaak
 • Let op: excl. Genesis Framework, deze moet je er nog bij kopen. Dat kan hier. 
 • Lifetime support
 • Lifetime toegang tot de documentatie
 • Geoptimaliseerd voor Gutenberg
 • Handig voor meertalige blogs!
 • Responsive design
 • Upload je eigen logo
 • Post carousel
 • Ruimte voor widgets

Creative Market – Miss Blush

Loading Preview…
Powered by Creative Market

Features o.a.:

 • Een licht, maar elegant thema
 • WooCommerce-klaar
 • Je hebt hier het Genesis framework voor nodig
 • Custom header
 • Kleuren customizer
 • Responsive design
 • Share buttons
 • Ruimte voor widgets
 • In-between posts widget-ruimte
 • 3 layout opties

Creative Market – Harlow James (Pix&Hue)

Loading Preview…
Powered by Creative Market

Features o.a.:

 • Chic en verfijnd, vrouwelijk design
 • Gutenberg support
 • Responsive design
 • WooCommerce compatibel
 • Voor meertalige websites
 • Toevoegen eigen logo
 • Social media icons in de header
 • 5 verschillende blog layouts
 • Customizen van alle kleuren
 • Contactformulier
 • Sidebar widgets, o.a. About Me, Recent Posts en Instagram
 • Lifetime updates
 • 6 maanden customer support

Creative Market – Isabelle

Loading Preview…
Powered by Creative Market
 • Multifunctioneel, vrouwelijk WordPress thema
 • Customizable Front pagina, portfolio, shop, recepten, gallery, contact en About me pagina’s
 • Toevoegen eigen logo
 • Customizable kleuren
 • Gutenberg-klaar
 • Landingspagina template
 • Klaar voor WooCommerce
 • Recepten
 • Instructies

Creative Market – Blush Co.

Loading Preview…
Powered by Creative Market

Features o.a.:

 • Responsive design
 • Stylish, vrouwelijk WordPress-thema
 • Voor Fashion, Beauty en Lifestyle bloggers
 • 100% customizable
 • Setup wizard
 • 500+ layouts om uit te kiezen
 • Geoptimaliseerd voor SEO
 • Klaar voor WooCommerce
 • Shop the Post Feature
 • Carousel widget
 • YouTube widget

Creative Market – Storybook

Loading Preview…
Powered by Creative Market

Features o.a.:

 • Lightweight en clean WordPress thema
 • Ideaal als blog, shop of portfolio
 • Customizable kleuren
 • Carousel
 • Sliders
 • 6 blog stijlen
 • 5 post stijlen
 • 3 header stijlen
 • Responsive design
 • Geoptimaliseerd voor SEO
 • Sticky menu en sidebar
 • Voor meertalige blogs
 • WooCommerce ondersteuning
 • Instagram feed
 • Social share buttons
 • Mailinglijst van MailChimp

StudioPress

De StudioPress thema’s zijn gebouwd op het Genesis Framework en je kunt hier het thema en het framework kopen. Het Genesis Framework is een product van StudioPress en dit betekent dat je hier zowel op het Framework als op je thema support krijgt! Wel zo handig, alles in 1. En ze hebben hier ook nog eens veel super mooie, betrouwbare WordPress-thema’s. Alle thema’s van StudioPress zijn SEO-vriendelijk, veilig en zorgen voor een snellere website!

StudioPress – Niche Pro

Features o.a.:

 • Inclusief Genesis Framework
 • Voor lifestyle blogs
 • Kies uit diverse pagina-templates
 • Gestyled voor WooCommerce
 • Customize thema-instellingen, kleuren en content in real time
 • Ruimte voor widgets
 • Customizable header
 • Responsive design
 • Landingspagina

StudioPress – Brunch Pro (Voor Foodbloggers)

Features o.a.:

 • Customize thema-instellingen, kleuren en achtergrond afbeeldingen in real time
 • Ruimte voor widgets 
 • Header die je kunt customizen met je logo of button
 • Responsive design
 • 3 layout opties
 • Receptenindex
 • Inclusief Genesis Framework

Zit jouw thema er nog niet bij of weet je niet precies welke thema bij jou en je blog past? Doe deze test op de website van Restored316 om te kijken welk thema het beste bij je past!

Hoe installeer je een WordPress-thema?

Heb je een WordPress-thema gevonden dat perfect bij je website past? Gefeliciteerd! Dan is het nu tijd om je thema te installeren. Dat gaat heel makkelijk:

 • Ga naar je WordPress dashboard
 • Ga naar Appearance → Themes
 • Klik op ‘Add New’
 • Klik op ‘Upload Theme’
 • Kies de .zip-file die je bij de aankoop ontvangen hebt en upload deze
 • Klik op ‘Activeer’

Dat is alles! 🙂 

Ga jij investeren in een Premium WordPress-thema? Of ga je toch voor een gratis thema? En waarom? Ik hoor het graag van je! Laat een reactie achter in de comments. 🙂 

Vergeet niet om deze post te delen op social media! Delen is lief. 

 •  
  18
  Shares
 • 18
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.