She Can Blog

She Can Blog Logo

Interview met blogger Mieke de Kok

Naast het delen van tips over bloggen, zoekmachine-optimalisatie en Pinterest vind ik het ook leuk om op deze website terugkerend een andere blogger aan het woord te laten. Wie zijn ze, wat voor blog hebben ze, wat beweegt ze en wat kun jij als blogger van ze leren?

Vandaag aan het woord:
Blogger Mieke de Kok van miekedekok.wordpress.com

PS: Blog jij ook en lijkt het je ook wel wat om je blog in deze rubriek te verschijnen? Stuur een mailtje naar [email protected]

Vertel eens iets over jezelf; wie ben je, waar sta jij voor en wat voor blog heb je?

Ik ben Mieke, 51 jaar, partner van Diederik en moeder van twee dochters (15 en 18). We wonen in Nijmegen. Ik heb mijn hele leven in de mode gewerkt en mijn vriend was werkzaam (voor Corona) in de evenementen/festival business. Ik heb hierdoor altijd een kleurrijk leven geleid met veel mooie feesten en luxe backstage privileges. Sinds 6 jaar schrijf ik een persoonlijk blog over dit leven met outfitinspiratie en foto’s

Waarom ben je gaan bloggen en wat betekent je blog voor jou?

Men vroeg mij vaak naar mijn outfits, hoe ik ze bij elkaar zocht en waar ik mijn kleding kocht. Mijn eerste insteek van mijn blog was dan ook outfitinspiratie. Om de foto’s op te leuken, schreef ik er altijd een verhaaltje bij. Ik kreeg meer respons op het verhaal dan op de outfits, dus besloot ik meer over mezelf te gaan schrijven. Ik ben een betere schrijver dan een prater, dus kon ik steeds meer mijn ei kwijt in mijn blogs. 

Blog je puur hobbymatig of verdien je er ook je inkomsten mee?

Ik blog hobbymatig, maar zou graag professioneel gaan schrijven in de vorm van columns en opdrachten. En wie weet ooit een boek schrijven.

Welke doelen hoop je te bereiken met je blog/social media in 2021?

Ik ben pas sinds een paar maanden heel actief op Instagram geworden en hiermee hoop ik een grotere naamsbekendheid te genereren. Ik sta open voor samenwerkingsverbanden waarmee ik uiteindelijk geld kan gaan verdienen. 

Op welke social media platforms ben je te vinden en helpt dat bij het aantrekken van meer blogverkeer?

Ik heb accounts op Pinterest, LinkedIn, Facebook en Instagram, allemaal onder mijn eigen naam. Vooral door op Facebook mijn blog te delen, wordt deze goed gelezen. 

Via welk platform blog je? (WordPress.com, WordPress.org, Wix, Weebly) Waarom? En wat bevalt je en wat is minder?

WordPress.com. Het bevalt me natuurlijk dat dit gratis is, maar ik heb het gevoel dat ik er verder weinig mee kan. En ik ben er ook nog niet handig genoeg in. Wat me opvalt is, dat weinig mensen daadwerkelijk mijn blog gaan volgen, maar gewoon op de link op Facebook drukken om te lezen. Ik heb wel oproepen gedaan, om mijn site zelf te gaan volgen, maar blijkbaar zitten ze niet op de extra mails te wachten? 

Wanneer zag jij de grootste groei in je blogverkeer? Hoe kwam dat?

Als ik schrijf over iets of iemand bekends, dan bereik ik de meeste mensen. Verder valt het me op dat hoe persoonlijker (en dus niet altijd iets vrolijks) hoe beter de respons is. Men wil kwetsbaarheid en herkenbaarheid zien.

Wat heeft je blog tot nu toe gebracht in je leven? Raad je het anderen aan?

Mijn blog heeft me geholpen om open, eerlijk en kwetsbaar te durven zijn. Voor mij werkt dit uitstekend en helpt me in mijn persoonlijke groei. 

Welke advies heb je voor andere bloggers?

Blijf dicht bij jezelf!

Wat zou je anders doen als je opnieuw kon beginnen met bloggen?

Zakelijker zijn en meteen proberen er geld mee te verdienen. 

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik hoop nog veel van anderen te leren en professioneler te worden!

Lieve groeten, 

Mieke

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 reacties op “Interview met blogger Mieke de Kok”

 1. Leuke post Angie! Ik kwam Mieke tegen via Instagram stories, ofwel via jouw account ofwel via Lies het hare. Alweer een fijne dame met pit, leuk om te volgen 🙂👍

  1. Dank je wel! Ja, leuk is ze, hè! Ik hou van deze toffe dames met pit! 🙂 Leuk dat je het gelezen hebt, Indira! 🙂

 2. Pingback: Meet the blogger: Lisanne van Gezin met vijf - She Can Blog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.