She Can Blog

She Can Blog Logo
Meet the blogger gezin met vijf

Meet the blogger: Lisanne van Gezin met vijf

Naast het delen van tips over bloggen, zoekmachine-optimalisatie en Pinterest vind ik het ook leuk om op deze website terugkerend een andere blogger aan het woord te laten. Wie zijn ze, wat voor blog hebben ze, wat beweegt ze en wat kun jij als blogger van ze leren?

Vandaag aan het woord:
Blogger Lisanne van Gezin met vijf

PS: Blog jij ook en lijkt het je ook wel wat om met je blog in deze rubriek te verschijnen? Stuur een mailtje naar [email protected]

Vertel eens iets over jezelf; wie ben je, waar sta jij voor en wat voor blog heb je?

Hoi allemaal, ik ben Lisanne. Mama van drie kindjes en woon met mijn man in een boerderij in Drenthe. Naast dat ik 28 uur consulent ben in het sociaal domein, ben ik gaan bloggen over ons dagelijks leven, opvoedvraagstukken en hilarische dingen die mij overkomen in mijn leven. Op mijn instagram neem ik je mee in ons dagelijks chaotisch leventje.

Lisanne – Gezin met vijf

Waarom ben je gaan bloggen en wat betekent je blog voor jou?

Ik ben gaan bloggen vanwege de lockdown. Het volleyballen, wat mijn hobby is, ging niet meer door. Ik werkte thuis, sprak geen collega’s meer, had geen reistijd en in de avonduren tijd over. Al jaren lang volgde ik andere mama bloggers en bedacht ik me: dat kan ik ook wel. Ik gunde mij hier nooit tijd voor.

Vanwege de lockdown was die tijd er wel. Geen excuses meer, dus toen ben ik mijn blog begonnen op www.gezinmetvijf.nl. Voor mij is het een manier van contact maken, toch iedereen vertellen over ons leven maar vooral ook het ouderschap normaliseren. Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. Het ouderschap is al moeilijk genoeg, bij mij gaan tig dingen fout. Juist die eerlijke blunders wil ik delen om te laten zien dat we allemaal maar wat doen. Ik probeer juist geen perfecte plaatjes en verhaaltjes te schrijven.

Blog je puur hobbymatig of verdien je er ook je inkomsten mee?

Ik ben begonnen als hobbyist, 3 maanden geleden. Maar onlangs mijn eerste factuur verstuurd en de tweede factuur is in de maak. Ik roep altijd heel erg hard dat ik zal blijven werken, puur omdat mijn werk mijn passie is. Bloggen vind ik leuk voor erbij, maar als ik zo een extra zakcentje verdien waarmee ik mijn site kan onderhouden is dit mooi mee genomen. Ook voel ik me trots dat mensen willen betalen voor een plekje op mijn site. 🙂

Welke doelen hoop je te bereiken met je blog/social media in 2021?

Ik stel mezelf niet te veel doelen, omdat het een hobby is. Ik hoop gewoon op veel mooie samenwerkingen, veel contacten en dat ik veel inspiratie heb om mooie blogs te schrijven waarmee ik een lach op alle gezichten van de (vermoeide) moeders kan krijgen. Een lichtpuntje van herkenning.

Ook hoop ik meer volgers te creëren en te behouden en natuurlijk meer blogverkeer op mijn site te krijgen.. 🙂 Wist je dat er ook allerlei recepten te vinden zijn? Uitjes en activiteiten? Daarnaast hoop ik wat meer structuur te vinden, ik schiet maar wat raak. Ik ben veel te enthousiast!

Lisanne – Gezin met vijf

Op welke social media platforms ben je te vinden en helpt dat bij het aantrekken van meer blogverkeer?

Ik heb Facebook (een pagina), Instagram en Pinterest. Ik merk dat ik een pagina van Facebook erg gebruiksonvriendelijk vind, maar helaas zijn er een aantal volgers die alleen Facebook hebben en ik wil hen ook graag blijven bereiken. Pinterest ben ik nog aan het ontdekken. Instagram is een platform wat ik veel gebruik en super vind. Inmiddels heb ik hier aardig wat bijgeleerd, ook al valt er nog veel te ontdekken.

Via welk platform blog je en waarom heb je daarvoor gekozen?

Ik blog via Jouwweb. Ik weet niet waarom, ik denk omdat dit het eerste was wat ik tegen kwam toen ik Googelde naar een eigen website bouwen. Ik heb hier echt 0.0 ervaring mee en geen vergelijkingsmateriaal. Toen ik de knoop doorhakte om te gaan beginnen met bloggen heb ik mij ​gestort op de eerste de beste site die ik tegen kwam. Ik ben erg tevreden over Jouwweb. Een nederlandse klantenservice en ik als leek kan er mee over weg. Haha. Dus dat zit wel goed.

Wanneer zag jij de grootste groei in je blogverkeer?

Ik zag de grootste groei nadat ik een reactie had van Chantal Janzen op mijn blog over haar. Iedereen wilde even kijken of ze echt gereageerd had. Zo groot is de piek niet weer geweest op mijn site. Sinds ik wat bereik heb op Instagram worden mijn blogs prima gelezen, voor een leek ben ik daar tevreden mee. Beter kan altijd 😉

Wat heeft je blog tot nu toe gebracht in je leven? Raad je het anderen aan?

Tot nu toe, mooie contacten met andere bloggers/mama’s en bedrijven. Een aantal spullen gekregen of met korting gekregen, heel bijzonder is dat. Persoonlijk heeft het mij nog het meest gebracht, ik was een digibeet en kan nu toch aardig een website onderhouden en met Instagram overweg.. Ik kan m’n verhaal kwijt en heb wat om handen in deze tijd! Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren en uit te zoeken.. Dus ja, ik raad het anderen zeker aan. Het is erg leerzaam om te doen.

Welke advies heb je voor andere bloggers?

Als je wilt gaan bloggen, vooral doen en gewoon beginnen. Je leert door te beginnen en sta open voor contacten, feedback en hulp. Er zijn je al veel mensen voor gegaan en zij kunnen helpen. Wees jezelf en investeer in jezelf.

Wat zou je anders doen als je opnieuw kon beginnen met bloggen?

Ik denk helemaal niets, ik ga als een speer en vind het steeds leuker. Ik leer steeds nieuwe dingen en meer mensen kennen. Dus ik ga lekker zo door! 🙂

Wil je verder nog iets kwijt?

Erg leuk dit interview, ik vind het erg leuk om andere bloggers te leren kennen 🙂 En jij Angie, bedankt voor al je hulp en support! Dat doet een beginneling echt goed. Ga zo door!

Lisanne – Gezin met vijf

Wil jij net als Lisanne ook een blog beginnen? Begin dan met mijn Blog-tutorial voor beginners. Hier leer je stap voor stap om je eigen blog op te zetten!

En wil je je verder laten inspireren door andere bloggers? Lees dan ook het interview met Mieke de Kok en met Esther van ‘t Kralenstulpje nog even door!

X

Angie

gestort op de eerste de beste site die ik tegen kwam. Ik ben erg tevreden over jouwweb. Een nederlandse klantenservice en ik als leek kan er mee over weg. Haha. Dus dat zit wel goed. 7. Wanneer zag jij de grootste groei in je blogverkeer? Hoe kwam dat? Ik zag de grootste groei nadat ik een reactie had van Chantal Janzen op mijn blog over haar. Iedereen wilde even kijken of ze echt gereageerd had. Zo groot is de piek niet weer geweest op mijn site. Sinds ik wat bereik heb op instagram worden mijn blogs prima gelezen, voor een leek ben ik daar tevreden mee. Beter kan altijd 😉 8. Wat heeft je blog tot nu toe gebracht in je leven? Raad je het anderen aan? Tot nu toe, mooie contacten met andere bloggers/mama’s en bedrijven. Een aantal spullen gekregen of met korting gekregen, heel bijzonder is dat. Persoonlijk heeft het mij nog het meest gebracht, ik was een digibeet en kan nu toch aardig een website onderhouden en met instagram over weg.. Ik kan mn verhaal kwijt en heb wat om handen in deze tijd! Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren en uit te zoeken.. Dus ja ik raad het andere zeker aan. Het is erg leerzaam om te doen. 9. Welke advies heb je voor andere bloggers? Als je wilt gaan bloggen, vooral doen en gewoon beginnen. Je leert door te beginnen en sta open voor contacten, feedback en hulp. Er zijn al veel mensen je voor gegaan en zij kunnen helpen. Wees jezelf en investeer in jezelf. 10. Wat zou je anders doen als je opnieuw kon beginnen met bloggen? Ik denk helemaal niets, ik ga als een speer en vind het steeds leuker. Ik leer steeds nieuwe dingen en meer mensen kennen. Dus ik ga lekker zo door!  11. Wil je verder nog iets kwijt? Erg leuk dit interview, ik vind het erg leuk om andere bloggers te leren kennen  En jij Angie, bedankt voor al je hulp en support! Dat doet een beginneling echt goed. Ga zo door!

 •  
  3
  Shares
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.