Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op She Can Blog! 

Ik ben Angie, de maker van deze website. She Can Blog is een website voornamelijk gericht op vrouwelijke digitale ondernemers (mannen zijn ook gewoon welkom!), die wel wat hulp kunnen gebruiken bij het opzetten van een online business en bij het vergroten van hun online zichtbaarheid. Ik deel hier mijn beste tips en tutorials over o.a. bloggen, blog design, digitaal ondernemen, affiliate marketing, zoekmachine-optimalisatie en Pinterest. 

Deze website is voor jou als je:

  • Een blog wil beginnen en daar tips en tutorials bij nodig hebt
  • Wil leren om je blog te promoten, voornamelijk social media
  • Je meer bezoekers wil trekken richting je blog
  • De SEO van je blog wil verbeteren
  • Op zoek bent naar de beste tips voor het design van je blog
  • Wil leren hoe je je blog kunt monetizen

Wie ben ik?

Ik ben een 35-jarige (omg!) blogger uit Nederland, mama van Ana, getrouwd met mijn man Aleksandar. Ik ben begonnen met bloggen, omdat ik overal ter wereld willen kunnen wonen en werken. Bloggen is inmiddels een echte passie geworden, ik kan er al mijn creativiteit in kwijt, het geeft me de vrijheid waar ik al jaren naar op zoek was en daarbij mag ik jou helpen bij het opzetten en verbeteren van jouw digitale onderneming!

Wat ik hiervoor heb gedaan

Als je jezelf afvraagt of je ervaring nodig hebt om te beginnen met bloggen, dan ben ik het levende bewijs dat iedereen een blog kan beginnen! Tot een aantal jaar geleden heb ik op kantoor gewerkt in een administratieve functie voor een jeugdzorgorganisatie in Nederland. Werken voor een baas in een kantoortuin vol met collega’s is op zijn zachtst gezegd echt niet mijn ding 😉 Ik wilde al jaren iets voor mezelf beginnen, maar wist heel lang niet wat, totdat bloggen op mijn pad kwam. Dus nee, ik had helemaal geen ervaring. Wat ik wil heb, is een passie voor bloggen! Passie + heel veel doorzettingsvermogen = een succesvol blog!

Verdien geld terwijl je slaapt! 

Wat ik zo mooi vind aan bloggen, is dat je door het plaatsen van nieuwe permanente content steeds weer nieuwe zaadjes plant voor een consistente stroom aan passief inkomen. Zodra je op die publiceer-knop hebt gedrukt, blijft je blogpost permanent online en kan zo jarenlang bezoekers aantrekken en sales genereren. Terwijl je slaapt, terwijl je aan het winkelen bent, terwijl je op vakantie gaat… hoe mooi is dat? :)) En daarmee zeg ik niet dat bloggen een makkelijke manier is om inkomen te verdienen. Het is hard werken en je hebt er veel doorzettingsvermogen voor nodig.

Kan iedereen een blog beginnen?

Ja en nee! Ik geloof dat iedereen het zou kunnen, alleen ik denk dat de meeste ‘bloggers’ opgeven omdat succes te lang op zich laat wachten. Bloggen is een langetermijninvestering. Dit betekent dat je in het begin voornamelijk bezig bent met het creëren van nieuwe content (blog posts, blog design, mailinglijst, cursussen, freebies, etc.) en moet werken aan de SEO (zoekmachine-optimalisatie) van je website. Het groeien van je blog en het aantrekken van meer bezoekers kost veel tijd en energie. Er zijn bloggers die binnen een aantal maanden al ontzettend succesvol zijn, hopelijk behoor jij ook tot die groep, maar de realiteit voor 99% van de bloggers is dat je echt moet rekenen op minimaal een halfjaar tot een jaar voordat je successen begint te behalen. Iedereen kan dus een blog beginnen, maar de werkelijke vraag is dus: heb jij dit ervoor over? 

Mijn doel hier is om jou een groot deel van het uitzoekwerk en jou de tijd te besparen die ik zelf onnodig kwijt ben geraakt aan mijn blog. 

Mijn gezin - Angie - She Can Blog

Stappenplan:

Stap 1: Start je eigen blog in 9 simpele stappen

Stap 2: Belangrijke basisinstellingen in je WordPress-dashboard

Stap 3: Het uitkiezen van een WordPress-thema

Stap 4: 7 blogtips voor beginnende bloggers

Stap 5: Checklist: punten om niet te vergeten voordat je blogs publiceert

Stap 6: Hoe je je blog kunt promoten + checklist

Stap 7: Zoekmachine-optimalisatie

Stap 7: Het opzetten en optimaliseren van een zakelijk Pinterest account

Stap 8: Het organiseren van je Pinterest-borden voor SEO

Stap 9: De beste tips voor meer Pinterestverkeer

Stap 10: Affiliate marketing + de beste affiliatenetwerken voor beginners

En vergeet vooral niet om jezelf in te schrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwste blogtips! 

Liefs! 

Ps. Ik vind het leuk om mijn lezers te leren kennen, dus wil je wat over jezelf vertellen, heb je vragen of suggesties, stuur gerust een mail naar [email protected]