Wat als je wél alle pins op Pinterest wil kunnen bekijken, maar geen account wil aanmaken? Is het mogelijk om al deze mooie, inspirerende en toffe pins te bekijken zonder een account?

Jazeker, dit kan! In dit blog leg ik je uit hoe je dit en wat de voor- en nadelen hiervan zijn. Lees je mee?

Wat is Pinterest eigenlijk precies?

Pinterest is een social media platform waar gebruikers pins (afbeeldingen) delen over zo’n beetje alle onderwerpen die je maar kunt bedenken. Variërend van fashion, eten, gezondheid, DIY, projecten, ondernemen, beauty, ouderschap, games en meer!

Sinds de oprichting in 2010 is Pinterest immens populair geworden en het platform heeft wereldwijd inmiddels meer dan 444 miljoen actieve gebruikers. Het mooie aan Pinterest is dat je het persoonlijk of zakelijk kunt gebruiken – er is eigenlijk geen limiet aan wat je er kunt posten of vinden!

Dit is waarom het mijn favoriete social media platform is en waarom ik bedrijven zelf help bij het verbeteren van hun online zichtbaarheid op dit platform. Én waarom ik daar bovenop ook een Pinterest cursus heb gecreëerd voor bloggers en ondernemers die het platform beter willen leren kennen.

Maar wat nu als je alle Pinterest pins wil bekijken zonder in te loggen?

Hoe kun je browsen op Pinterest zonder account?

Als je erover nadenkt om Pinterest uit te proberen, maar jezelf liever (nog) niet wil registreren, dan heb je geluk! Er is een manier om pins op Pinterest te bekijken en ‘op te slaan’ zonder jezelf te registreren voor een account. Dit is hoe:

Zo doe je het:

Open allereerst een browse naar keuze op je computer. Ik adviseer om hiervoor Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken (vind ik zelf het fijnst werken), maar via Safari kan het natuurlijk ook.

In de adresbalk bovenaan typ je de volgende url in: pinterest.com/explore/

Je komt nu direct bij de Verken-tab op Pinterest waar je op zoek kunt gaan naar al je favoriete pins! Door de zoekfunctie goed te gebruiken kun je in principe alle pins vinden die je nodig hebt, maar je kunt niks opslaan naar eigen borden en je kunt ook geen borden en profielen van anderen bekijken. Ook heb je nu geen feed die je kunt personaliseren. Maar voor the time being, om eerst even aan het platform te kunnen proeven, is dit natuurlijk hartstikke prima.

Wat als je Pinterest pins op wil slaan zonder in te loggen op een Pinterest account?

Helaas kun je geen pins opslaan op Pinterest zonder een account. Je kunt dus wel alle Pinterest pins bekijken zonder in te loggen, maar je hebt nu geen account om ze ook op te slaan. Het zou ook raar zijn als deze functie bestond zonder in te loggen, want het hele punt van het platform is juist om één groot verzamelbord te creëren voor jezelf met allerlei pins die je interessant vind. Dit kan natuurlijk niet als je niet geregistreerd bent.

Het enige dat je wel kunt doen, is op een pin gaan staan en dan op de rechtermuisknop klikken. Daar komt dan de optie te staan om de afbeelding op te slaan. In dat geval heb je alleen een afbeelding, maar je bewaart zo niet de bijbehorende url en informatie die aan de pin gekoppeld zijn. Wil je pins echt per se bewaren zonder in te loggen, kun je via de rechtermuisknop ook de link naar de pin kopieëren en zelf in een apart document opslaan. Zo kun je de pin ook altijd nog terugvinden.

Zijn er nog andere manieren om Pinterest te bekijken zonder in te loggen op een account?

Zo ver ik weet zijn er geen andere opties om toegang te krijgen tot alle features van Pinterest zonder een account. Als je toegang wil tot alle mogelijkheden van dit platform dan is het aanmaken van een account de enige optie. Je kunt dan zelf borden aanmaken, pins bewaren en andere accounts volgen. Ontzettend handig, want je hebt al je favoriete pins, borden en populaire pinterest accounts direct bij elkaar!

Conclusie

Pinterest is een geweldig platform, of je nu een account hebt of niet. Je kunt alle pins bekijken op Pinterest zonder in te loggen op een account, maar als je gebruik wil maken van alle handige features, zoals het creëren van gepersonaliseerde borden en het opslaan van pins, dan is registreren de enige manier!