She Can Blog

She Can Blog Logo
Pinterest-verkeer gekelderd_ Zo los je het op! (1)

Pinterest-verkeer gekelderd? Zo los je het snel op!

De laatste weken is er in Bloggersland veel te doen geweest om Pinterest en de nieuwe algoritmes. Veel bloggers hebben hun aantal views per maand en Pinterest-verkeer naar beneden zien kelderen en veel bloggers wisten niet waarom… en veel bloggers weten de precieze reden nog steeds. Bij mij is dit ook gebeurd😞 Helaas, maar gelukkig ben ik er nu na wat uitzoekwerk achtergekomen wat ik kan doen om weer terug op mijn oude niveau te komen. Mijn cijfers stijgen nu iedere dag weer, god zij dank!

Misschien is dit jou ook overkomen (blijf zen, voor alles is een oplossing!) en wil je nu ook graag weten wat je kunt doen om dit weer te herstellen. Of misschien ben je gewoon nog nieuw op Pinterest en wil je graag weten wat je kunt doen om meer Pinterest-verkeer richting je blog te trekken.

Disclaimer: Deze post bevat affiliatelinks. Dit betekent dat ik een kleine commissie kan verdienen wanneer jij een aankoop doet aan de hand van één van de links op mijn blog. Geen zorgen, hier betaal jij niks extra’s voor. Dus win-win voor iedereen! 🙂 Ik link alleen naar producten waar ik 100% achter sta en geloof dat jij er ook echt iets aan hebt. Dank je wel! 

Nog niet eerder gewerkt met Pinterest?

Doorloop dan eerst de stappen in deze blogs:

>> Aanmaken van een zakelijk Pinterest account <<

>> Optimaliseren van je borden voor een betere SEO <<

Heb je dit allemaal al gedaan, dan zit je hier goed!

Visie Pinterest 2020

Voordat ik begin met mijn adviezen, wil ik eerst kort ingaan op de visie die Pinterest in 2002 heeft. Wanneer je die namelijk kent, is het ook makkelijker om te begrijpen waarom ik je de volgende adviezen geef en dan kun je er ook makkelijker op inspelen. Laten we in ieder geval vooropstellen dat Pinterest bedoeld is voor haar gebruikers en niet voor haar content creators. 

Dat klinkt logisch, maar als je terugkijkt naar hoe content creators al die tijd hun content hebben mogen delen, zou je haast denken dat het andersom is geweest. Waarom dan? Nou, bijvoorbeeld omdat veel re-pins die gedeeld werden via andere bloggers tot een tijdje terug veel views en verkeer opleverden.

Voor bloggers was dat natuurlijk fijn, want zo kon je dezelfde pin rustig op zo’n 8 tot 10 borden plaatsen, zonder gemarkeerd te worden als spam. Maar gebruikers zijn juist op zoek naar nieuwe content. Die willen niet constant dezelfde pins tegenkomen, ze willen nieuwe Pins zien. Nieuwe, verse pins dus! Dit is wat er nu in het nieuwe algoritme is veranderd.

Nieuwe, verse pins die nog niet eerder gedeeld zijn krijgen prioriteit over oude Pins die al vaker op het platform gedeeld zijn. Maar wat zijn nu precies verse Pins?En mag je je oude Pins dan nog wel vaker delen?Is het dan nog wel handig om hier een scheduler voor te gebruiken, zoals Tailwind?

Wat zijn verse Pins volgens Pinterest?

Met verse Pins worden Pins bedoeld die nog niet eerder gedeeld zijn op Pinterest. En daarmee doel ik op de afbeelding van de Pin zelf. De blog post waar je naartoe linkt, mag je opnieuw blijven delen, maar om de zoveel tijd weer met nieuwe Pins dus. Zo ver ik weet zegt Pinterest niks over het linken naar oude evergreen blog posts, maar de algoritmes zijn slim en zelf denk ik dat het zeker geen kwaad kan om ook nieuwe blog posts te blijven delen op Pinterest. 

Ik maak nu voor mijn blogs zo’n 4 – 6 pins per blog post die ik nu verspreid (elke Pin max. 1x per week) deel op Pinterest. Voor het maken van mijn Pins maak ik gebruik van Canva. Dat is een (gratis) designtool waar je echt supermooie designs mee kunt maken. Gratis tussen haakjes, omdat je met de gratis versie hele mooie Pins kunt maken, maar voor de extra’s is een Pro-abonnement echt de moeite waard.

Ik maak zelf gebruik van Canva Pro en dat kost me € 11,99 per maand en ik maak veel Pins en designs voor mijn blogs, dus ik haal dat er makkelijk uit! Een andere reden om voor Canva Pro te gaan, is omdat het algoritme van Pinterest ook kijkt naar de foto’s die worden gebruikt. De gratis stockfoto’s worden natuurlijk door iedereen gebruikt. En dat maakt je Pin minder in de ogen van Pinterest.

De Pro-foto’s worden ook met regelmaat gebruikt, maar in ieder geval wel een stuk minder. En er komen best regelmatig nieuwe stockfoto’s bij. Mooie ook, vind ik zelf. Heb je daarentegen zelf stockfoto’s die je kunt gebruiken voor je Pins? Dan is dat top! Dan heb je aan de gratis versie denk ik wel genoeg en hoef je jezelf geen zorgen te maken om originaliteit. 

Tip voor meer Pinterest-verkeer: Gestylde stockfoto’s

Veel bloggers kiezen er om deze reden trouwens ook voor om stockfoto’s te kopen van websites die hierin gespecialiseerd zijn. 

Bijvoorbeeld bij:

Ivorymix

Met een gratis lidmaatschap krijg je alvast toegang tot 550+ gratis stockfoto’s + 4 gratis nieuwe foto’s per maand. Als VIP-lid betaal je $ 137 per jaar, heb je toegang tot meer dan 4500 foto’s en daar komen iedere maand 100+ foto’s bij.  Als Elite-lid ontvang je dezelfde voordelen als wanneer je VIP-lid bent, alleen betaal je per kwartaal $ 52. Dat is dus ietsjes duurder, maar dan zit je er niet zo lang aan vast 

Pixistock

Als je jezelf inschrijft, krijg je ook hier gratis foto’s toegestuurd!Wil je meer stockfoto’s dan kun je lid worden. Bij Pixistock kost dat:

 • Jaarlijks $ 197 –
 • Per kwartaal $ 87
 • Maandelijks $ 37

Creative Market

Hier betaal je per foto. De prijzen verschillen, maar beginnen al bij $ 2 per foto!  

Girl Boss Stock

24 gratis stockfoto’s bij inschrijven voor de nieuwsbrief, voor meer foto’s betaal je $ 29 per maand – toegang tot 1000+ foto’s, of $ 72 per kwartaal, of $ 239 per jaar.

Mag je je Pins nog wel vaker delen?

Dat mag zeker wel inderdaad. Alleen hou in gedachten, dat je Pinterest veel vrolijker maakt wanneer je nieuwe Pins deelt! Dus zorg dat je in ieder geval ook – of eigenlijk vooral – genoeg verse content deelt. Pinterest heeft het dan over wekelijks verse Pins en daarnaast mag je je Pins dus nog wel gewoon vaker delen. Maar lees ik tussen de lettertjes door, dan haal ik daar wel uit dat het het beste is om dat wel zo beperkt mogelijk te houden.  De focus moet op het creëren van nieuwe Pins!  

Is het nog verstandig om hier een scheduler, zoals Tailwind, voor te gebruiken?

Tailwind is nog steeds een officiële partner van Pinterest. Dat betekent dat het officiële antwoord dus Ja is. Ik maak zelf nog wel gebruik van Tailwind, maar op dit moment gebruik ik alleen de scheduler om Pins in te plannen. Mijn lezers komen vooral uit de Verenigde Staten en aangezien ik ’s nachts graag slaap, is zo’n scheduler mega handig voor mij. Maar wat de Tribes en de Smartloop-functie betreft, ben ik op dit moment even iets afwachtender.

Voorheen vond Pinterest het positief als je Pins door andere bloggers via Tailwind gedeeld werden, maar het is nog steeds niet helemaal duidelijk of Pinterest daar nog steeds zo van gecharmeerd is. Ik heb zelf het idee dat je echt tussen de regels door moet lezen en als zij het hebben over het zoveel mogelijk verspreiden van verse Pins, denk ik dat je daar ook uit kunt opmaken dat je je Pins beter niet in de Smartloop van Tailwind moet gooien. Want die herhaalt je Pins om de zoveel tijd juist weer. Hetzelfde geldt voor de Tribes.

Zelf geloof ik dat Pinterest het waardevol vindt als de gewone gebruikers je content delen op Pinterest, in plaats van bloggers onder elkaar. Ik hou de komende periode in ieder geval in de gaten wat andere bloggers hierover zeggen, of het nu wel of niet verstandig is en tot die tijd is mijn advies om er in ieder geval even voorzichtig mee te zijn. Voor nu hou ik in ieder geval liever even zelf de controle over wat ik dagelijks Pin door vooral zelf handmatig te pinnen met behulp van een Pin-schema in Google Sheets en laat ik een aantal Pins staan voor de nacht via de scheduler.

Doen in 2020!

Story Pins & Video Pins

Pinterest geeft wel heel duidelijk aan dat Story Pins en Video Pins de nieuwe trend zijn. Wil je dus opvallen bij Pinterest tussen alle andere Pins, dan raad ik je zeker aan om je even te verdiepen in het maken van Story Pins en Video Pins en daar gebruik van te maken. Bij mij krijgen de Video Pins veel meer impressies dan de reguliere Pins!

Pin handmatig

Pinterest wil graag zien dat je actief bent op het platform zelf en niet alleen via schedulers. Zorg daarom dat je dagelijks bezig bent op Pinterest. Repin wat pins vanaf het platform zelf, volg wat mensen, werk aan je borden en lees een aantal blogs. Hou een goede balans tussen automatisch en handmatig pinnen aan.

Geen tijd om zelf Pins te maken?

Ik help je er graag mee!Vanaf nu bied ik mijn diensten als Pinterest Virtual Assistent aan via Fiverr: 

Klik hier voor meer informatie: Pins by Angie 

Hopelijk heb ik je hiermee kunnen helpen en gaan je impressies en clicks snel weer (terug) omhoog! Heb je opmerkingen of suggesties? Laat het hieronder weten in de comments! Liefs,Angie

 •  
  19
  Shares
 • 19
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.