She Can Blog

She Can Blog Logo
Gestylede stockfotos

Gestylede stockfoto’s: waarom je ze nodig hebt en waar je ze (gratis) kunt downloaden!

Voor een mooi en professioneel uitziend blog, is het niet alleen belangrijk dat je blogs post die leuk en interessant zijn om te lezen, maar ook dat je blog er stijlvol uitziet en je de lezer dus ook een visuele ervaring meegeeft. Hiervoor heb je afbeeldingen nodig die je blog posts complementeren. 

Heb je nog geen blog? Volg dan eerst mijn stappenplan voor het starten van een blog. 

Waarom bloggers stockfoto’s gebruiken

Nu denk je misschien; foto’s kun je toch gewoon vinden via een snelle zoekopdracht in Google? 

Ja, dat kun je doen, maar dat is alleen nogal illegaal. 😉 Er zit copyright op afbeeldingen en dat betekent dat iemand eigenaar is van de afbeelding en je deze niet zomaar mag gebruiken. Om toch gebruik te kunnen maken van foto’s van anderen, zijn er stockfoto-websites. Daar kun je gratis of tegen betaling foto’s downloaden die je voor privé of commercieel gebruik mag gebruiken. Bij iedere stockfoto zit een licentie waarin precies staat wat je wel en niet met deze afbeelding mag doen. 

Laat het maken van foto’s over aan de experts, je hebt het al druk genoeg!

Voor bloggers is dit ideaal! Als blogger heb je al duizend en één taken om je blog bij te houden en als je daarnaast ook nog voor fotograaf moet gaan spelen, kom je tijd tekort voor het creëren van nieuwe content. Los daarvan is het zelf maken van de perfecte plaatjes helemaal zo simpel nog niet. Fotograferen is een vak apart en waarschijnlijk raak je vooral veel tijd kwijt aan het maken van foto’s die het echt niet halen bij de foto’s van de pro’s. 

Ook voor het promoten van je blog posts op Pinterest zijn stockfoto’s reuze handig, al zeg ik het zelf. Pinterest wil dat je regelmatig nieuwe Pins plaatst en als je daarvoor ook nog eens zoveel foto’s moet maken, hou je echt geen eigen leven meer over. 

Kortom: stockfoto’s zijn echt een enorme hulp voor bloggers en ook voor wie geen budget heeft, zijn er genoeg websites te vinden waar je aan mooi gestylede gratis stockfoto’s kunt komen. 

Let wel op met gratis stockfoto’s!

Nog wel een kanttekening op het gebruik van gratis stockfoto’s: deze foto’s worden natuurlijk ontzettend veel gedownload en gebruikt en dat betekent dat je foto’s niet origineel zijn. En bijvoorbeeld Pinterest beloont je voor het gebruik van unieke afbeeldingen. Dus wil je dat je Pins hoog ranken in de zoekresultaten, is het altijd beter om voor betaalde stockfoto’s te kiezen. Veel websites bieden abonnementen met originele stockfoto’s en er zijn ook sites waar je per stuk stockfoto’s kunt kopen. Dus voor bijna ieder budget wel wat wils!

En even tussendoor: ben je veel met Pinterest bezig? Heb je dan al een zakelijk Pinterest account? Zo niet, vergeet dan niet om mijn blog over het opzetten en optimaliseren van een Pinterest zakelijk account ook even te lezen! 

Hieronder een lijst met mijn favoriete stockfotosites in 2020. Ik heb bij iedere site aangegeven of het om gratis of betaalde stockfoto’s gaat, de link naar de licentie-informatie en de prijzen voor een lidmaatschap. Er zijn nog veel meer stockfoto-sites, maar dit vind ik persoonlijk de beste op dit moment en ik weet dat veel bloggers het met me eens zijn. 

De beste stockfoto-sites in 2020

Ivory Mix (Gratis & Betaald)

Wat voor website?

Op deze website kun je een lidmaatschap op stockfoto’s afsluiten. Meld je jezelf aan voor een gratis lidmaatschap, krijg je alvast toegang tot 550+ gratis stockfoto’s en er komen iedere maand 4 gratis foto’s bij. 

Prijs?

VIP-lidmaatschap:   

 • $ 137 per jaar
 • Toegang tot meer dan 4500 foto’s
 • Maandelijks komen er 100 nieuwe foto’s bij

Elite-lidmaatschap:

 • $ 52 per kwartaal
 • Iets duurder, maar je zit er minder lang aan vast
 • Dezelfde voordelen als een VIP-lidmaatschap


Ivory Mix Free Stock Photo

Pixi Stock (Gratis & Betaald)

Wat voor website?

Op deze website kun je een lidmaatschap op stockfoto’s afsluiten. Meld je jezelf aan voor de nieuwsbrief, krijg je hier ook gratis stockfoto’s toegestuurd! Maar liefst 25!

Prijs?

Lidmaatschap:

 • Jaarlijks $ 197
 • Per kwartaal $ 87
 • Maandelijks $ 37


Creative Market (Betaald)

Wat voor website?

Creative Market is een website waar je allerlei digitale producten kunt vinden, zoals stockfoto’s, bundels, WordPress-thema’s lettertypen en allerlei templates.

Prijs?

Je betaalt hier per product. De prijzen voor stockfoto’s beginnen vanaf $2 per afbeelding.


Feminine desktop with stationery and perfume. Copy space

Girl Boss Stock (Gratis & Betaald)

Wat voor website?

Lidmaatschapsite voor gestylede stockfoto’s. Wanneer je jezelf inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je 24 gratis stockfoto’s!

Prijs?

$ 29 per maand of $ 239 per jaar – toegang tot 1.000+ foto’s


Stock Snap (Gratis)

Wat voor website?

Lidmaatschapsite voor gestylede stockfoto’s. Wanneer je jezelf inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je 24 gratis stockfoto’s!

Prijs?

$ 29 per maand of $ 239 per jaar – toegang tot 1.000+ foto’s


StockSnap_IWOLXWLG5Q

Styledstock (Gratis)

Wat voor website?

Wanneer je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je exclusieve gratis gestylede stockfoto’s in je inbox. Verder kun je hier fotobundels vinden tegen leuke prijzen.

Prijs?

Verschillend. 

Styledstock stock photo

Canva (Gratis & Betaald)

Wat voor website?

Als je ook gebruik wil maken van design tools, bijvoorbeeld voor het maken van Pinterest Pins, het maken van een logo, kun je binnen Canva ook veel gratis stockfoto’s vinden!

Prijs?

Je kunt in Canva veel gratis stockfoto’s vinden in de gratis versie. Voor meer foto’s en designmogelijkheden is er Canva Pro voor € 11,99 per maand of € 107,88 per jaar.

Dit was de lijst met mijn favoriete stockfoto-sites in 2020! Vergeet niet om altijd de licentie van iedere foto te checken, zodat je zeker weet wat je wel/niet met de foto mag doen. Zo voorkom je dat je later in de problemen komt. Op iedere website vind je een pagina met veelgestelde vragen (FAQ) waar je deze voorwaarden kunt vinden. 

Succes!

En ik hoor graag welke stockfoto-site jouw favoriet is. 

XOXO Angie 

Disclaimer: This blog post contains affiliate links. I may earn a small commission to fund my coffee drinking habit if you use these links to make a purchase. You will not be charged extra. So it’s a win for everyone! Please note that I won’t link any products I don’t believe in or don’t resonate with my blog site. Thank you!

 •  
  22
  Shares
 • 22
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

4 reacties op “Gestylede stockfoto’s: waarom je ze nodig hebt en waar je ze (gratis) kunt downloaden!”

 1. Ik gebruik vaak de gratis stockfoto’s van de website Foter. Daarnaast kun je nu op Canva 1 maand gratis ‘betaalde’ foto’s downloaden. Aan het eind van de maand kun je het gratis abonnement opzeggen. Maar in de tussentijd kun je wel een voorraadje foto’s aanleggen.

  1. Hoi Marion,

   Dank voor je reactie en excuses voor mijn late reactie. De website Foter ken ik nog niet, dus dank voor de tip. Ik heb even contact opgenomen met Canva, want zoals ik het had begrepen mag je geen losse foto’s vanuit Canva downloaden en gebruiken op je website/social media etc. Zij hebben dit aan mij bevestigd. Je mag de afbeeldingen van Canva gebruiken in je designs (dus eerst bewerken in Canva) en dan mag je ze wel gebruiken. Vond het wel belangrijk om dit even goed uit te zoeken, voor jou, maar ook voor andere mensen die hier vragen over hebben.

   Groet,
   Angie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.