She Can Blog

She Can Blog Logo
Geld verdienen met Pinterest_ Start een zakelijk Pinterest account

Geld verdienen met Pinterest?

Maak een Pinterest Business account aan!

Toen ik ooit met Pinterest begon, gebruikte ik het vooral om wat leuke quotes op te slaan en wooninspiratie op te doen. In mijn gedachten ging Pinterest niet veel verder dan het delen van wat leuke plaatjes, mooie quotes en ideeën, maar het is nooit in me opgekomen dat hier een hele business achterzit.

Blijkbaar is het dus mogelijk om geld te verdienen met Pinterest. En nu ik er zo over nadenk, is dat eigenlijk best wel logisch, maar wanneer je Pinterest puur voor persoonlijke doeleinden gebruikt, sta je hier niet bij stil. Of tenminste… ik dan. 😉 En trouwens, ik ben zeker niet de enige, want bijna al mijn Pinterest-klanten, waren net zo verbaasd als ik. 🙂

Disclaimer: Deze post bevat affiliatelinks. Dit betekent dat ik een kleine commissie kan verdienen wanneer jij een aankoop doet aan de hand van één van de links op mijn blog. Geen zorgen, hier betaal jij niks extra’s voor. Dus win-win voor iedereen! 🙂 Ik link alleen naar producten waar ik 100% achter sta en geloof dat jij er ook echt iets aan hebt. Dank je wel! 

Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Geld verdienen met Pinterest, kan dat echt?

Laat ik van start gaan met wat feitjes:

 • Pinterest heeft per maand zo’n 175 miljoen actieve gebruikers
 • En 55% daarvan gebruikt Pinterest om te shoppen! Ofwel… die komen er met de intentie om geld uit te geven.
 • Pinterest is eigenlijk een visuele variant op Google en anno 2021 is visueel zoeken hartstikke trending!
 • Pinterest is het populairst bij vrouwen: 7 op de 10 pinners zijn vrouw!
 • Maar… de mannen beginnen ook door te krijgen dat Pinterest stiekem toch best interessant is! Dus hey… ik zeg, gat in de markt?
 • Het afgelopen jaar is Pinterest in Nederland hard gegroeid en als die trend doorzet, is Pinterest in Nederland straks net zo populair als in Amerika!

Daar komt nog bij dat 75% van de content die op Pinterest geplaatst wordt, wordt geplaatst door bedrijven. Zij gebruiken Pinterest om bezoekers naar hun websites te trekken en daar geld aan te verdienen.

En dat is mooi!

Want als hier zoveel kansen liggen voor anderen om hun blog/onderneming te promoten, dan liggen er hier ook kansen voor het oprapen voor jou! 

Heb je dus een blog of website en wil je meer verkeer of (meer) geld verdienen, dan doe je jezelf echt tekort als je niet actief pint op dit fantastische platform! 

Want ja, nogmaals, je kunt gewoon ECHT geld verdienen met Pinterest! En als je het goed doet, nog veel ook!

via GIPHY

Hoe zorg je voor een succesvolle Pinterest strategie?

Wat moet ik doen om ook een stukje van deze Pinterest-taart mee te pakken, vraag je jezelf nu af. 

Door te beginnen met het aanmaken van een zakelijk Pinterest-account dus! That’s it! 

Of nou ja… Naast jou zijn er nog vele anderen die over exact dezelfde onderwerpen bloggen als jij. De concurrentie is groots, maar eis die plek gewoon op.

Om die plek op te kunnen eisen, is het wel van cruciaal belang dat je account doordacht is opgezet, dat je kwalitatieve content post en er een ijzersterke Pinterest strategie op nahoudt om ervoor te zorgen dat jouw Pins bovenaan in de zoekresultaten zullen ranken.

Ik kan je vertellen… dat is nog best een kunst, maar zeker niet onmogelijk.

Je moet vooral weten hoe je dit moet aanpakken en passie hebben voor het bloggersvak! In dit artikel leg ik je alvast uit hoe je een zakelijk account opzet, zodat je aan je Pinterest-avontuur kunt beginnen met een account dat is geoptimaliseerd voor succes! 

Hoe zet je een zakelijk Pinterest account op?

En wat is dan het verschil tussen een persoonlijk en een zakelijk Pinterest account?

Waarom je een zakelijk account nodig hebt? Allereerst, niet gevreesd: het is helemaal gratis!😉 Los daarvan is het een vereiste als je geld wil verdienen via Pinterest. Maar nog belangrijker, je kunt veel meer met een zakelijk account.

Ten eerste kun je je website koppelen aan je Pinterest-account en je kunt de naam van je blog/bedrijf tonen in je profiel. Zo weten Pinterest en al haar gebruikers dat alle content die linkt naar jouw blog, bij dit Pinterest-account hoort.

Een zakelijk account staat ook gewoon een stuk professioneler! 

Bovendien heb je als zakelijk gebruiker toegang tot uitgebreide pins, kun je pins promoten en krijg je inzage in je statistieken, zodat je kunt bijhouden hoe vaak je pins worden bekeken, hoe vaak erop je pins wordt geklikt en welke borden het populairst zijn.

Hulp nodig bij het opzetten van je Pinterest-account? Ik kan je hierbij helpen! Kijk bij mijn Diensten voor de details en de tarieven!

Het aanmaken van een Zakelijk account in 5 stappen:

Stap 1: Aanmaken Pinterest Business account

 • Je hebt nu 3 opties:
  • Een zakelijk profiel aan je Pinterest-account toevoegen;
  • Een nieuw zakelijk account aanmaken of;
  • Een persoonlijk account omzetten naar een zakelijk account. Ga naar deze pagina van Pinterest: Get A Business Account en volg de stappen.

Gefeliciteerd! Je bent nu trotse eigenaar van een zakelijk Pinterest account.🙂 Nu gaan we ervoor zorgen dat je account klaar is om aan de slag te gaan!

via GIPHY

Stap 2: Je profiel optimaliseren

 • Ga naar je profiel en klik op Profiel Bewerken.
 • Begin met het toevoegen van een profielfoto. Ik raad aan om een foto van jezelf te gebruiken. Jij bent het gezicht van je merk en een foto maakt je account persoonlijker en toegankelijker dan een logo of andere afbeelding.
 • Bij Weergavenaam vul je je naam met als het past je bedrijfsnaam en wat keywoorden die passen bij je niche. 
 • Bewerk profiel: vul hier in wat je doet, waar je voor staat en maak zoveel mogelijk gebruik van keywoorden om in het kort een compleet beeld te creëren van wat er later te vinden zal zijn op je account.
 • Klik op Gereed.


Dit komt er dan zo uit te zien:

Pinterest profiel voorbeeld

Stap 3: Claim Je Website

Ga nu naar het kopje Claimen. Hier kun je je website claimen, waardoor je aan Pinterest een signaal afgeeft dat deze website bij dit Pinterest-profiel hoort. Wanneer jij dan pint vanaf jouw website, weet Pinterest dat deze content ook echt van jou komt. En je bezoekers kunnen nu ook zien dat deze website aan jou toebehoort.

Claimen doe je zo:

 • Voer de URL van je website in en klik op Claimen.
 • Je moet nu verifiëren dat jij de eigenaar van deze website bent. Pinterest geeft hier meerdere opties voor. Ik vind de HTML-tag zelf het makkelijkste. Ik gebruik hiervoor de plugin Insert Headers and Footers. Dat vind ik wat makkelijker dan het zelf toevoegen aan de code van mijn site.
 • Kom je er niet uit? Volg dan de uitleg op deze pagina van Pinterest: Claim Je Website

Stap 4: Claim Andere Accounts

Op dezelfde pagina waar je je website kunt claimen zie je ook de optie om andere profielen te claimen. Je kunt je account hier claimen van Etsy, YouTube en Instagram! Ben je actief op één van deze kanalen, zou ik dit zeker ook doen.

Stap 5: Activeer Uitgebreide Pins

Als ondernemer raad ik je aan om Uitgebreide pins te activeren. Deze Uitgebreide Pins verrijken je pins door extra context aan je pins toe te voegen. In het Engels worden ze daarom Rich Pins genoemd. 

Bij een Uitgebreide Pin komt meer informatie te staan, zoals een verwijzing naar je website, de titel, de beschrijving en de auteur van het artikel. 

Er zijn 4 soorten uitgebreide pins:

 • Artikel-pins
 • Recept-pins
 • Product-pins
 • App-pins

Voor bloggers is de Artikel-pin het meest relevant. Bij deze pins wordt de titel, beschrijving en de auteur van het artikel weergegeven. Heb je bijvoorbeeld een website met recepten, dan komen de ingrediënten er automatisch bij te staan! Handig toch?

Andere redenen waarom je de optie Uitgebreide Pins vooral niet moet skippen zijn dat deze pins hoger ranken in Pinterest én wanneer je de data van je blog post bijwerkt, dit ook automatisch aangepast wordt bij je pins in Pinterest.

Denk bijvoorbeeld aan prijs, ingrediënten, titel of beschrijving.  Check wel even in WordPress of de metadata van je blogs goed zijn ingevuld, want hier wordt de informatie van de Uitgebreide Pins vandaan geplukt. Ik vul mijn metadata altijd in via de Yoast plugin.

Yoast helpt om je SEO te verbeteren, zodat je goed zichtbaar bent voor de zoekmachines. Echt een aanrader deze plugin en ook nog eens gratis!

Trouwens, mocht je het niet weten; de metadata is de tekst die je ziet staan bij een link in de zoekresultaten in Google. Deze bedoel ik:

Google Zoekresultaten - She Can Blog

Uitgebreide Pins activeren:

 • Ga naar de Pinterest URL Debugger.
 • Vul in de balk onderaan een link naar een pagina van je website in waar je de metadata voor hebt ingevoerd en klik op Validate.
 • Zodra Pinterest je Uitgebreide Pins gevalideerd heeft, komt ook bij jouw pins uitgebreide info te staan. Ziet er mooi uit zo, toch?

Uitgebreide Pin Voorbeeld - She Can Blog

Klaar!

Je zakelijke Pinterest account is klaar voor gebruik! Voordat je echt je geld kunt gaan verdienen met Pinterest, raad ik je nu eerst aan om aan de slag te gaan met het aanmaken en optimaliseren van je Pinterestborden borden, en pins.

Ben je daarmee klaar?

Lees dan deze Pinterest tips nog even door, zodat je weet wat je moet doen om meer Pinterest-verkeer te mogen verwelkomen op jouw site in 2021!

En als kers op de taart kun je met mijn Pinterest Audit Checklist ook nog even nalopen of je niets vergeten bent!

Succes!

Heb ik je geholpen met dit artikel? Dan zou ik het super vinden als je het verder deelt op social media. Je kunt hiervoor de social media knoppen gebruiken aan de rechterkant van deze pagina! Delen is lief, dank je wel ❤️

Liefs,

Angie

Meer weten over WordPress Plugins, het genereren van meer blogverkeer of SEO, lees dan ook de volgende posts even door!

De 15 beste WordPress-plugins voor bloggers!

14 Tactieken om je Blogverkeer Te Boosten in 2021

Zoekmachine-optimalisatie (SEO) beginnersgids

 •  
  12
  Shares
 • 12
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.